In de ‘Put’?

Hoe ga je met tegenslag om? Wat therapie niet lukt maar jou wel!

In een maatschappij waar presteren belangrijk is om geluk te voelen, is gelukkig voelen gekoppeld aan prestatie. Het kan dan ook niet anders dat van tijd tot tijd de “put” op de loer ligt. Immers probeer maar eens een jaar door te lopen zonder enige vorm van rust of slaap. We leren van klein af aan dat het oké is om goed te presteren. Kijk maar eens naar alle talenten shows. Echter presteren heeft een grote schaduw zijde. Stel dat Jan een 10 behaald op zijn eerste examen? Is er dan nog een weg omhoog?

De ‘put’ loert op al die genen die dachten dat hun kwaliteit van leven alleen maar omhoog zou stijgen. Niet begrijpende dat alle prestaties uit zouden blijven op het moment dat zij dachten dat zij het geluk bereikt hadden. Uiterlijke prestatie leid naar zelf verwijdering.

Mensen die erg succesvol zijn hebben soms een groot deel van hun leven ingezet om het optimale te presteren. Zij zien de ‘put’ niet als regelrecht falen.

Voor al die mensen niet met de ‘put’ om kunnen gaan, heb ik heel goed nieuws. Die ‘put’ heb je niet voor niets voor jezelf gegraven, Het is dan ook een geschenk aan je zelf. Er zijn echter ook mensen die ‘buiten toedoen’ in de ‘put’ belanden. Zij hebben weinig keuze.

Voor allen die niet begrijpen wat de ‘put’ voor hun inhoud adviseer ik hulp te zoeken! Voor hen die het begrijpen. Kruip nog dieper in de ‘ put’, begrijp hoe het is om op de bodem te zitten.

Verzoen je met de nieuwe bodem onder je voeten en ‘put’ hier kracht uit. Als je lang genoeg hebt geleden, ga je begrijpen dat er geen muren meer om je heen zijn. Je bent klaar voor het grotere werk. Je bent daar waar je wezen wilt.

Dicht bij jezelf!

Niemand doorkruist dezelfde rivier twee keer